spot_img
19.2 C
București
joi, iulie 7, 2022
Acasă#FreeIranMacron sare în apărarea Iranului

Macron sare în apărarea Iranului

-

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a pledat miercuri pentru continuarea „dialogului permanent” cu Iranul, considerând că ţările denunţând acordul asupra programului nuclear – Statele Unite, Israelul, Arabia Saudită – ţin „un discurs care ne va conduce la război în Iran”, relatează AFP.

- Reclama -

Franța a realizat multe contracte cu Iranul în ultimii 2 ani

Decis în continuare să meargă la Teheran, în pofida anulării vizitei pregătitoare pe care trebuia să o efectueze vineri ministrul său de externe, Jean-Yves Le Drian, şeful statului francez a explicat, cu prilejul urărilor de Anul Nou adresate presei, că „va trebui mărită presiunea internaţională asupra Iranului”, dar „nu să se întrerupă discuţiile”.

Pentru că „este pe cale să se reconstruiască pe ascuns la o ‘axă a răului’. Vedem discursul pe care îl ţin Statele Unite, Israelul şi Arabia Saudită, care sunt aliaţii noştri în numeroase privinţe: este aproape un discurs care ne va conduce la război în Iran”, a spus Emmanuel Macron. „Suntem pe cale să reproducem strategia deliberată a unora. Este important ca noi să păstrăm echilibrul în acest context”, a adăugat el.

„Trebuie o strategie regională care constă în găsirea modalităţii de a limita acţiunea Iranului” în zonă, a continuat preşedintele Franţei. „Dacă întrerupem însă toate discuţiile, există riscul de a merge până la elemente de conflict de o brutalitate extremă”, a insistat el, răspunzând întrebărilor presei.

Condiţia pentru efectuarea vizitei la Teheran este „revenirea la calm, respectarea libertăţilor. Nimic nu este avut în vedere” în contextul actual, a adăugat Emmanuel Macron.

Regimul iranian, a cărui armată de elită a proclamat miercuri sfârşitul „conspiraţiei”, se confruntă de joi cu o mişcare de protest care a făcut 21 de morţi, în majoritate protestatari, şi a dus la sute de arestări.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...