spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeMacron pune focul războiului civil

Macron pune focul războiului civil

-

Planurile atât ale blocurilor politice de extremă dreaptă, cât și ale celor de extremă stângă apărute înainte de alegerile pentru Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez) ar putea provoca un război civil, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în podcastul Génération Do It Yourself, relatează BFM TV.

- Reclama -

Declarațiile sale au fost criticate de liderii partidelor menționate. Melenchon a spus că Macron a fost responsabil pentru incitarea la conflicte, în special pentru tulburările din Noua Caledonie (un teritoriu francez de peste mări). „El este mereu acolo pentru a aprinde focul”, spune politicianul.

- Advertisement -

Președintele Mitingului Național, Jordan Bardella (conform rezultatelor alegerilor pentru PE, trebuia să devină prim-ministru al Franței) a reacționat negativ și el la declarațiile lui Macron, spunând că „președintele nu ar trebui să spună asta”. El a spus că intenționează să fie prim-ministru al „intregului popor francez”, în special al celor care „se simt prea des abandonați de stat destinului lor”, precum și „francezii care au venit din alte orizonturi politice și nu m-au votat. ”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img