spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeMacron, miting uriaș lângă Paris după ce Marine Le Pen a recuperat...

Macron, miting uriaș lângă Paris după ce Marine Le Pen a recuperat în sondaje

-

În Franţa, preşedintele-candidat Emmanuel Macron şi-a electrizat trupele sâmbătă în cursul unui miting uriaş în apropiere de Paris pentru a-şi consolida poziţia de favorit la prezidenţiale în faţa ascensiunii în sondaje a candidatei de extremă-dreaptă Marine Le Pen, comentează AFP conform Agerpres.

Mai mult decât pentru primul tur, unde se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot, anturajul său este îngrijorat de micşorarea avansului care îl separă de Marine Le Pen în turul al doilea, mai multe studii indicându-l învingător cu 53% faţă de 47% pentru adversara sa.

- Advertisement -

„Mobilizarea este acum”, a lansat şeful statului, lansând un apel pentru a merge la vot în faţa perspectivei unei posibile înfrângeri complet improbabile în urmă cu o săptămână, când era cu 12 puncte în faţa rivalei sale.

În faţa a peste 30.000 de persoane, el a discutat pe larg despre problema puterii de cumpărare – principala preocupare a francezilor din care Marine Le Pen şi-a făcut tema predilectă de campanie -, promiţând „chiar din vara aceasta” triplarea „primei Macron” care poate merge „până la 6.000 de euro, fără taxe sau impozite”.

- Advertisement -

Şeful statului s-a declarat apoi în favoarea unei pensii minime de 1.100 de euro pentru persoanele încheind o carieră completă, precum şi a recrutării a 50.000 de îngrijitori şi infirmieri care să aibă grijă de persoanele vârstnice dependente.

Dar „nu există bani magici” pentru „a finanţa toate acestea”, a avertizat el, ostil unei majorări a taxelor şi adâncirii datoriei. „Va trebui să muncim mai mult şi în primul rând să muncim mai mult pentru că trăim mai mult”, a spus Emmanuel Macron care doreşte să crească treptat vârsta de pensionare la 65 de ani până în 2032, o măsură nepopulară.

Preşedintele-candidat a pornit în campanie foarte târziu, implicat într-o diplomaţie activă legată de războiul Ucraina care i-a consolidat iniţial statura prezidenţială în sondaje.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img