spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeLUPTA PENTRU PUTERE ÎN KAZAHSTAN: Fiica lui Nazarbaev demisă din fruntea Senatului...

LUPTA PENTRU PUTERE ÎN KAZAHSTAN: Fiica lui Nazarbaev demisă din fruntea Senatului de președintele-urmaș al tatălui său

-

Dariga Nazarbaeva, fiica cea mare a fostului preşedintele al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost demisă din postul de şefă a Senatului, a doua funcţie în stat, au anunţat sâmbătă autorităţile din această ţară din Asia Centrală, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev, aliat al lui Nazarbaev şi ajuns la putere după demisia-surpriză a acestuia din urmă, anul trecut, „a pus punct atribuţiilor” Darigăi Nazarbaeva, a anunţat biroul său de presă într-un comunicat.

Tokaev i-a mulţumit pe Twitter acestei femei politice în vârstă de 56 de ani pentru „munca sa activă şi fructuoasă”. Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru a explica demiterea acesteia.

Dariga Nazarbaeva a preluat şefia Senatului în martie 2019, înlocuindu-l pe Tokaev care a ajuns la preşedinţie după demisia lui Nursultan Nazarbaev.

Această demitere este o surpriză pentru analişti, în contextul în care mulţi considerau că sosirea la putere a lui Tokaev, un aliat fidel al fostului preşedinte, era doar provizorie, în aşteptarea ca un membru al familiei Nazarbaev să se instaleze la vârful statului, comentează AFP.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...