spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăSocialLupii au atacat o stână de oi din Harghita: 40 de animale...

Lupii au atacat o stână de oi din Harghita: 40 de animale au fost ucise, alte 30 sunt dispărute

-

Un număr de 40 de oi au fost ucise și alte 30 sunt dispărute, după ce o haită de lupi a atacat o stână din apropierea satului Făgețel, pagubele fiind însemnate.

- Reclama -

Antal Bela, un bătrân de aproape 70 de ani, își ținea cele 150 de oi într-un staul aflat în apropierea casei sale și peste noapte o haită de lupi a atacat animalele și l-a lăsat pe harghitean fără aproape jumătate din turmă. Acesta a povestit că în jurul orei 01,30 a verificat animalele și totul era în ordine, iar dimineață, când s-a trezit, a văzut ce au lăsat în urmă sălbăticiunile.

40 de animale au fost găsite moarte, 30 sunt dispărute, iar 81 au fost adunate de cioban și de săteni din împrejurimi, unde au reușit să se adăpostească, dar și dintre acestea zece sunt rănite. De asemenea, au dispărut și doi din cei trei câini ai bărbatului.

Antal Bela a povestit că s-a mai întâmplat ca lupii sau urșii să-i ia o oaie sau două, dar niciodată paguba nu a fost atât de mare, aceasta fiind evaluată la 10.000 lei.

O comisie formată din reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediu (APM) Harghita și autoritățile locale au întocmit un dosar pentru despăgubirea săteanului, care se întocmește atunci când animalele protejate produc pagube, dar procedurile sunt destul de anevoioase.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...