spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeLUNI EXPIRĂ TERMENUL PENTRU KOVESI ȘI LAZĂR, MIERCURI SE ANUNȚĂ DECIZIA: Băsescu...

LUNI EXPIRĂ TERMENUL PENTRU KOVESI ȘI LAZĂR, MIERCURI SE ANUNȚĂ DECIZIA: Băsescu vrea revocarea, Dragnea îl susține pe ministrul Justiției

-

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Antena 3, că îl va sprijini pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, indiferent ce decizie va lua cu privire la activitatea Codruţei Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr, numai că abordarea acestuia trebuie să fie „cinstită, bine argumentată şi corectă”.

- Reclama -

UPDATE: Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat azi că abia miercuri va prezenta rezultatul evaluării activității procurorului general, Augustin Lazăr, și a șefei DNA, Laura Kovesi.  „Miercuri voi organiza o conferință de presă și vă voi da toate amănuntele”, le-a declarat Toader jurnaliștilor, în această dimineață. 

Fostul președinte al țării Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu are nicio altă soluție decât să propună revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA și a procurorului general al României.

‘În ceea ce îl privește pe domnul Toader, cred că este condamnat să țină cont de decizia Curții Constituționale care, în considerente, spune referitor la Parchet că: o astfel de conduită echivalează cu o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat, garantat de articolului 1, alineatul 4 din Constituție, deoarece Ministerul Public nu doar că își depășește atribuțiile prevăzute de Constituție și de lege dar își arogă atribuții ce aparțin puterii legislative sau Curții Constituționale. Aici, ministrul Toader nu mai are nici o variantă, mai ales că a fost judecător al CCR. Nu are nici o variantă să creeze precedentul că o încălcare gravă a Constituției poate fi trecută cu vederea. Avem negru pe alb o încălcare gravă a Constituției. (…) Nu poți să faci o încălcare mai gravă decât încălcarea articolului 1 din Constituție, care definește statul român’, a spus fostul șef al statului la B1.

El a adăugat că o propunere de revocare trebuie acceptată de președintele Klaus Iohannis, fiind vorba de o încălcare ‘gravă’ a Constituției.

„Eu îl voi sprijini indiferent de ceea ce va transmite, doar cu o singură condiţie: dacă abordarea lui va fi cinstită şi bine argumentată, indiferent ce propunere sau ce evaluare va prezenta publicului, pentru că dumnealui a spus la dumneavoastră în emisiune că va face o evaluare”, a afirmat liderul PSD, întrebat ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei, în condiţiile în care luni expiră termenul pe care l-a anunţat pentru evaluarea activităţii lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că ministrul Justiţiei va beneficia de toată susţinerea sa „dacă abordarea va fi una corectă, cinstită, fundamentată, argumentată”.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...