spot_img
25.3 C
București
joi, iunie 20, 2024
AcasăAnalizeLukașenko: Un pas atât de neobișnuit pentru politica chineză. Chinezii sunt întotdeauna...

Lukașenko: Un pas atât de neobișnuit pentru politica chineză. Chinezii sunt întotdeauna atenţi, precauți. Acolo unde nu trebuie, ei nu se bagă

-

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că potrivit informațiilor pe care le are, joi sau vineri, președintele Chinei, Xi Jinping, va face o declarație sau va ţine un discurs cu privire la conflictul din Ucraina.

„Știu că astăzi sau mâine Xi Jinping va face o declarație sau va rosti un discurs referitor la conflictul din Ucraina. Vă rugăm să rețineți faptul că acesta este un pas atât de neobișnuit pentru politica chineză. Chinezii sunt întotdeauna atenţi, precauți. Acolo unde nu trebuie, ei nu se bagă” – a spus președintele belarus, într-un interviu acordat presei, extrase din acesta fiind citate, joi, de Agenția BelTA.

- Advertisement -

Potrivit afirmaţiilor lui Lukașenko, dacă China consideră că acest lucru nu ar da rezultatul dorit, necesar, „ea nu ar fi făcut pași în această direcție”.

Președintele Republicii Belarus a subliniat că dacă poziția Chinei cu privire la conflictul din Ucraina nu va fi ascultată, aceasta va duce la consecințe grave. „Dacă acest mesaj (discursul planificat al lui Xi Jinping cu privire la conflictul din Ucraina – nota TASS), care va fi rostit de liderul chinez, nu va fi ascultat de cei cărora li se adresează, acest lucru va avea consecințe grave” – a spus Lukașenko.

Liderul belarus i-a sfătuit pe „cei cărora li se va adresa Xi Jinping, să ia în serios cuvintele acestuia și să întreprindă anumiți pași”. „Aceasta va fi o voce serioasă care se va pronunţa în numele păcii în această regiune” – a spus Lukaşenko. Preşedintele belarus este încrezător că viitoarele declarații ale președintelui chinez nu vor fi îndreptate spre confruntare, spre deosebire de recentul discurs al președintelui american, Joe Biden. „Sunt sigur că acest discurs va fi încununarea întregii politici iubitoare de pace a Chinei. Pur și simplu nu poate fi altfel, acesta este un exemplu al acestei politici iubitoare de pace” – a spus liderul belarus. „Încă o dată, vă sfătuiesc să ascultaţi ce are de spus Xi Jinping despre acest conflict, deoarece acest mesaj al Chinei este un nou pas, un pas original, care dacă nu va fi luat în considerare, va avea consecințe grave” – a conchis Lukaşenko.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img