spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăUncategorizedLukașenko a anunțat succesul negocierilor cu Prigojin

Lukașenko a anunțat succesul negocierilor cu Prigojin

-

Fondatorul Wagner PMC Yevgeny Prigozhin a acceptat propunerea președintelui Belarusului Alexandru Lukașenko de a opri mișcarea luptătorilor săi în Rusia și de a lua măsuri suplimentare pentru a detensiona tensiunea, a declarat serviciul de presă al lui Alexandru Lukașenko. 
„În acest moment, o opțiune absolut profitabilă și acceptabilă pentru rezolvarea situației este pe masă, cu garanții de securitate pentru luptătorii Wagner PMC”, a spus serviciul de presă.

- Reclama -

După cum a spus serviciul de presă, negocierile dintre Lukașenka și Prigojin au durat toată ziua, au fost conduse în acord cu președintele rus Vladimir Putin. Părțile „au ajuns la un acord cu privire la inadmisibilitatea declanșării unui masacru sângeros pe teritoriul Rusiei”, a menționat serviciul de presă al președintelui belarus fără a da alte detalii.

Luptătorii PMC „Wagner” își retrage coloanele și pleacă în direcția opusă, potrivit serviciului de presă al șefului grupului Evgheni Prigojin de pe canalul Telegram. Anterior, serviciul de presă al președintelui Belarusului Alexandru Lukașenko a raportat că șeful PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat propunerea șefului republicii de a opri înaintarea luptătorilor grupului său în Rusia și de a lua măsuri suplimentare pentru a elimina escaladarea tensiunilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img