Ludovic Orban: PSD a coborât discuţiile privind Codul fiscal la un nivel mai degrabă tehnic

0
312

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, că PSD a coborât discuţiile privind Codul fiscal la un nivel mai degrabă tehnic, decât politic, prin mandatarea ministrului Finanţelor pentru a participa la negocieri, afirmând că PNL îşi va nuanţa componenţa delegaţiei în funcţie de participarea anunţată, transmite Mediafax.

PSD a coborât nivelul discuţiilor la un nivel mai degrabă tehnic, decât politic, anunţând prin vocea domnului Dragnea că trebuie să meargă ca şef de delegaţie ministrul Finanţelor. Deci, probabil discuţiile vor avea mai degrabă un caracter tehnic. În mod evident, noi ne vom nuanţa componenţa delegaţiei în funcţie de participarea care va fi în special din partea PSD„, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Orban a mai afirmat că liberalii se aşteaptă ca, în cadrul consultăriilor pe tema Codului fiscal, să se prezinte toate calculele care au stat la baza fundamentării proiectului, adăugând că aceştia vor să li se spună pe ce se bazează promisiunile Guvernului legate de creşterea cheltuielilor publice.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că aşteaptă ca, pe parcursul discuţiilor politice, care vor urma celor tehnice, aşa cum afirma Cătălin Predoiu, Guvernul şi aliaţii acestuia „să se arate dispuşi la dialog şi responsabilitate”.

„Normal, aşteptăm, lăsând la o parte discuţiile tehnice, cele mai importante sunt discuţiile politice, în care vrem să vedem foarte clar în ce măsură există o disponibilitate la dialog şi mai ales la responsabilitate din partea PSD şi a aliaţiilor care sprijină Guvernul Ponta„, a mai spus Orban.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL a arătat că iniţiativa dialogului pe tema Codului fiscal a aparţinut liberalilor şi nu UNPR, care „s-a intercalat şi s-a făcut că a uitat de invitaţia lansată de PNL”.