Ludovic Orban: PNL sprijină în continuare Codul fiscal

0
364

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri, pentru AGERPRES, că liberalii susțin în continuare Codul fiscal, dar înțeleg și îngrijorările președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește acest document.

„PNL nu poate fi altfel decât consecvent în pozițiile sale și deciziile sale de-a lungul timpului”, a spus Orban, arătând că liberalii au votat împotriva creșterii TVA la 24% în 2010 și au introdus în programul de guvernare reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 și la 16% din 1 ianuarie 2018.

El a reamintit că PNL a votat împotriva supraccizei și a taxei pe confecțiile speciale. Potrivit acestuia, unele amendamente la Codul fiscal au aparținut PNL.

„Ca atare, PNL nu poate să facă altceva decât să sprijine în continuare Codul fiscal. Înțeleg îngrijorările președintelui privitoare la neseriozitatea Guvernului și la incapacitatea lui privind acest Cod fiscal cu măsurile aferente pentru a le încadra în obiectivele fiscal-bugetare stabilite conform strategiei fiscal-bugetare și a programului de convergență, dar nu cred că trebuie pedepsiți românii, mediul de afaceri și toți cei care operează pe piață pentru incapacitatea Guvernului. România are nevoie pentru relansarea economică de adoptarea acestui Cod fiscal. Sigur nu mai are nevoie de Guvernul Ponta”, a declarat Orban.