spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaLudovic Orban anunță că merge înainte în Parlament cu moțiunea de cenzură:...

Ludovic Orban anunță că merge înainte în Parlament cu moțiunea de cenzură: Dacă mâine nu va fi cvorum, vă spun foarte limpede, eu nu pot să blochez o moțiune de cenzură, pentru că ar însemna că eu comit un abuz în funcție. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile Permanente reunite, voi comunica Guvernulu moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele

-

„De două ori nu a existat cvorum ca să putem prezenta moțiunea. Dacă mâine nu va fi cvorum, vă spun foarte limpede, eu nu pot să blochez o moțiune de cenzură, pentru că ar însemna că eu comit un abuz în funcție, ar însemna o încălcare grosolană a Constituției și a democrației în România. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile Permanente reunite, voi comunica Guvernulu moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele care sunt prevăzute odată cu comunicarea”, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban la Realitatea Plus.

- Reclama -

„Mă acuză pe mine unii colegi că eu vreau să duc la căderea Guvernului Cîțu, că eu grăbesc procedurile de moțiune de cenzură. Nu. Colegii mei au venit cu propuneri care ies în afara cadrului procedural și constituțional, de care mi mi-e rușine personal. Dacă vor fi vreodată adoptate, crează un precedent extrem de periculos. Dacă eu cedez în momentul de față înseamnă că acccept că nicio moțiune de cenzură nu se va mai depune vreodată în România, că nu mai există instituția moțiunii de cenzură. Nu vă dați seama cu ce situație ne confruntăm?”, a mai spus Orban.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img