Luana Rednic, martor la exploziile de pe aeroportul Zaventem: Au fost două explozii; acum ne-au scos pe pistă

0
238

Luana Rednic, fiica antrenorului de fotbal Mircea Rednic, aflată pe aeroportul Zaventem de la Bruxelles, povestește că s-au auzit două explozii în zona plecări iar în prezent călătorii au fost scoși pe piste.

„Au fost două bombe în aeroport, la două intrări diferite. Eu eram la check-in (…) și s-a auzit o bubuitură foarte tare. (…) Nu am știut ce se întâmplă, pentru că a venit un vânt foarte puternic și cald și imediat după aceea a mai fost altă bombă în altă zonă și a început lumea atunci să alerge în toate direcțiile”, a declarat Luana Rednic la Digi 24.

Ea a precizat că exploziile au avut loc în zona plecări înainte de controlul de securitate.

„M-a luat un domn, m-a tras de mână și m-a băgat în biroul lui și ne-am închis acolo. Eram vreo opt persoane și ne-am pus sub masă cu toții, ne-am încuiat și am așteptat să vedem ce se mai întâmplă. Căzuse tavanul, lumea era pe jos, era praf, fum. Nu mai știu ce a fost. Am luat-o la fuga speriată și m-a prins domnul acesta și m-a luat cu el în birou și după aia am așteptat cred că vreo 15 minute și ne-au anunțat că trebuie să evacuăm aeroportul”, a spus Luana Rednic.

Potrivit acesteia, a fost evacuat aeroportul și toți cei care se aflau înăuntru au fost scoși pe pistă.

Luana Rednic a mai spus că a văzut răniți pe jos, dar nu și-a putut da seama dacă erau și morți, adăugând că a auzit și focuri de armă.

„Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat în aeroport, pentru că ne-au scos afară. (…) Erau pompieri, pentru că a luat foc un restaurant, unde a fost bomba, și la cealaltă intrare era o farmacie, acolo cred că a fost altă bombă. Nu îmi dau seama exact. (…) Nimeni nu știe nimic. Ne țin aici, pe pistă, afară”, a completat Luana Rednic.

Mircea Rednic a declarat că atunci când au avut loc exploziile vorbea la telefon cu fiica sa.

„Eu am auzit explozia la telefon. Eu chiar vorbeam cu ea. (…) Atunci s-a auzit explozia și după aia am auzit țipete. În prima fază, i-au băgat într-o încăpere iar acum i-au scos pe pistă. Nu le-au spus nimic. Este panică mare. Stau acolo, nimeni nu le spune nimic, văd mașini de poliție, ambulanțe. Era sânge, cădea plafonul în spatele ei”, a afirmat Rednic.