spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeLOVITURĂ PENTRU MERKEL: Moștenitorul nu e dorit Cancelar de popor. Preferatul bavarez

LOVITURĂ PENTRU MERKEL: Moștenitorul nu e dorit Cancelar de popor. Preferatul bavarez

-

Armin Laschet, noul lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, mai trebuie încă să-i convingă pe alegători că va fi o soluţie mai bună decât premierul Bavariei, Markus Soeder, pentru a-i succeda cancelarului federal Angela Merkel după alegerile din septembrie, arată luni un sondaj de opinie, informează Reuters.

- Reclama -

Centristul Laschet s-a descris sâmbătă drept o persoană care va vindeca divizările în rândurile CDU, după ce delegaţi ai partidului l-au ales să conducă Uniunea, plasându-l pe prima poziţie în ceea ce priveşte probabilitatea de a-i succeda Angelei Merkel în funcţia de cancelar federal.

Totuşi, 36% dintre alegători ar prefera să-l vadă pe Soeder cancelar al alianţei conservatoare a Angelei Merkel, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Forsa pentru postul RTL/ntv, după votul de sâmbătă, pe un eşantion de 2.000 de alegători. Laschet se situează pe locul doi în acest sondaj, cu 21%.

Soeder conduce Uniunea Creştin-Socială (CSU), partidul-soră bavarez al CDU. Împreună ei formează „Uniunea” conservatoare. De obicei – dar nu mereu – candidatul alianţei pentru funcţia de cancelar provine din rândurile CDU.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img