LOVITURĂ PENTRU DNA: Înalta Curte a refuzat arestarea lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi a celorlalte două persoane reţinute de DNA

0

Înalta Curte a refuzat vineri seară cererea de arestare a DNA în cazul primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, dar şi a celorlalte trei persoane reţinute joi seară. Cei patru vor putea fi cercetaţi sub control judiciar.

Andrei Chiliman a fost reținut joi de procurorii DNA din Ploiești, alături de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local), pentru care procurorii  au cerut, de asemenea, arestarea preventivă.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a plecat de la ÎCCJ după ce ordonanța de reținere a procuroriilor DNA Ploiești a expirat în jurul orei 21.09. Decizia ÎCCJ a fost dată la 23.40.

Chiliman și-a reafirmat nevinovăția în fața magistraților, dar a menționat că se va întoarce la instanță pentru a vedea care este decizia instanței.

„Mi-a expirat mă duc acasă. Mă întorc la decizie. Procesul a rămas în deliberare. Mi-am susținut declarațiile. Mă consider complet nevinovat”, a spus Chiliman.

În perioada în care se vor afla sub control judiciar, Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad au interdicţie să părăsească ţara fără încuviinţarea procurorilor şi sunt obligaţi să se prezinte la poliţie în zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, dar şi la procurori şi în faţa instanţei, ori de câte ori sunt chemaţi, precum şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţele.

Decizia de arestare preventivă poate fi contestată tot la instanţa supremă.