spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăDezvaluiriLOVITURĂ: Olanda vrea intrarea Bulgariei în Schengen

LOVITURĂ: Olanda vrea intrarea Bulgariei în Schengen

-

Premierul Olandei, Mark Rutte, a exprimat întregul sprijin al ţării sale pentru aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen, transmite Focus citat de Rador. În același timp Olanda se opune aderării României la Schengen.

El a lăudat eforturile guvernului bulgar, însă a subliniat că încă mai sunt multe de făcut. Rutte a subliniat că Bulgaria este una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere în UE, precum şi un jucător cheie în regiune.

Prim-ministrul olandez a precizat că este mulţumit de acţiunea activă a Bulgariei privind politica UE în domeniul migraţiei şi a menţionat că ea a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la zona euro, felicitând guvernul pentru progrese. La rândul său, prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, a afirmat că Olanda este cel mai mare investitor în Bulgaria, cu investiţii de peste 14 miliarde de leva (circa 7 miliarde de euro).

Potrivit şefului executivului de la Sofia, Bulgaria se bucură de încrederea deplină a investitorilor şi businessului olandez. El şi-a exprimat speranţa pentru aderarea Bulgariei la zona euro şi Spaţiul Schengen, deoarece se ştie că graniţa externă este foarte bine păzită. Boiko Borisov a subliniat că prima lună a preşedinţiei bulgare a Consiliului UE a fost extrem de reuşită. Potrivit acestuia, dacă lunile următoare vor avea succes, Bulgaria va transmite Olandei un semnal că este disciplinată, respectă regulile financiare, asigură eficient paza frontierei Schengen şi poate genera stabilitate în întreaga regiune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img