LOVITURA IN TRAGEDIA GRECEASCA: FMI CERE ANULAREA UNEI PARTI DIN DATORIA ATENEI

0
615
A protester holds a flag during an anti-austerity demonstration in support of the Greek government in Syntagma Square in Athens, Greece, on Monday, June 29, 2015. European leaders intervened in Greece's referendum campaign by framing Sunday's vote as an up-or-down decision on whether to quit the euro and the wider European Union. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg

Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a afirmat miercuri că o restructurare a datoriei Greciei este „necesară” și a dat asigurări că rămâne „angajată” pentru găsirea unei soluții la criza din această țară, transmite AFP, relateaza Agerpres. 

CITITI SI:Obama, presiuni la Merkel pentru Grecia

„O restructurare a datoriei (…) este, în opinia noastră, necesară în cazul Greciei pentru a avea o datorie viabilă”, a declarat Christine Lagarde în cursul unei conferințe la Washington, luându-i prin surprindere pe europeni, care resping pentru moment o asemenea opțiune.

CITITI SI:Jocul din spatele usilor inchise in tragedia greceasca: SUA si Franta au vrut sa scape Elada, Germania s-a opus/ E-mailurile rușilor pentru oamenii lui Tsipras

Atena, care solicită o reducere a masivei sale datorii, a promis miercuri să prezinte un nou program de reforme „credibile”, ca răspuns la ultimatumul lansat de liderii europeni.

Fără să se exprime direct asupra acestor propuneri, directoarea generală a FMI a vorbit despre „evoluții importante” și a atras atenția că Grecia face față unei „crize acute ce trebuie rezolvate”.

CITITI SI: Reuters despre Raportul exploziv privind Grecia: UE ar fi încercat să blocheze raportul FMI pentru a nu fi folosit ca pretext de Alexis Tsipras

În pofida faptului că Grecia a intrat în incapacitate de plată în raport cu instituția pe care o conduce, ea a dat asigurări că FMI rămâne „angajat” în acest dosar.

„Rămânem pe deplin angajați pentru a găsi o soluție”, a mai spus Christine Lagarde.