LOVITURĂ DE TEATRU LA BAIA MARE: PNL are primar interimar și majoritatea în CL

0

Începând de vineri PNL are primar interimar la Baia Mare, în persoana lui  Marinel Rob, scrie Ziua Bună Maramureș.

PNL Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare au semnat vineri un protocol de colaborare.

Prin Protocolul încheiat între PNL Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare, cei 7 consilieri ai Forumului Democrat German au semnat adeziunea la PNL, legea partidelor politice permițându-le acest lucru. În consecință, Marinel Rob a devenit primar interimar din partea PNL.

Potrivit Protocolului, Partidul Național Liberal Maramureș va nominaliza un cosilier local pentru funcția de consilier local cu atribuții de viceprimar al municipiului Baia Mare, care va beneficia de sprijinul consilierilor locali ai Coaliției pentru Baia Mare. În cazul în care primarul ales își reocupă funcția, PNL va desemna un consilier care să fie votat viceprimar.

După îndeplinirea celor convenite în Protocol, Coaliția pentru Baia Mare va desemna o persoană de notorietate, ce beneficiază de încredere și recunoaștere în rândul cetățenilor municipiului Baia Mare și a întregului județ, care nu încalcă criteriile de integritate ale Partidului Național Liberal, pentru a-și depune candidatura pe locul 1 la una din cele doua liste ale PNL Maramureș la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2017.

Primarul ales din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este suspendat deoarece se află în arest la domiciliu.