spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăActualitateLovitura de miliarde de euro pregătită de Guvern: ”Nici nu vreau să...

Lovitura de miliarde de euro pregătită de Guvern: ”Nici nu vreau să discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industrială.Să mai spun de șomajul aferent?”

-

de Adrian Câciu, economist

Nici nu stiti ce vi se pregătește.Pentru ca nu pot vinde actiunile la companiile de stat, banci si alte entitati economice de stat, vor vinde activele acestora.Legea 173/2020 interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participatiilor statului.

- Advertisement -

Participatiile includ si activele nu numai actiunile.Asa ca veti avea companii pe hartie. Activele vândute, iar statul va ramane cu acțiunile care ii vor permite controlul a… Nimic.

Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurenta sunt brevetele, retetele si marcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute.A se vedea cazul Oltchim unde miza erau retetele si brevetele.

- Advertisement -

Nici nu vreau sa discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industriala.Sa mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință.

Privatizare prin vanzare de active. Metoda clasica de distrugere a brandurilor naționale..De asta nu a fost cvorum la motiune?

Valoarea companiilor românești este de peste 20 mld euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img