spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeLondra: Nu UE

Londra: Nu UE

-

Ministrul britanic al sănătăţii, Steve Barclay, a dezminţit duminică informaţiile de presă potrivit cărora Londra ar încerca să strângă legăturile cu Uniunea Europeană, la trei ani după ce a părăsit blocul comunitar, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Potrivit Sunday Times, ‘membri ai guvernului prevăd să pună Marea Britanie pe calea unei relaţii similare celei a Elveţiei cu Uniunea Europeană’.

Iniţiativa ar fi ‘destinată să întărească legăturile economice’ cu UE, mai scrie publicaţia.

‘Nu recunosc absolut deloc această poveste’, a reacţionat Steve Barclay, care a fost ministru responsabil pentru Brexit între 2018 şi 2020.

‘Avem un prim-ministru (Rishi Sunak, n. red.) care a susţinut Brexitul. La fel ca mine’, a declarat el la televiziunea Sky News. ‘Este cu adevărat important să folosim libertatea pe care ne-o oferă Brexitul. (…) Vreau să maximizez oportunităţile oferite de Brexit’, a adăugat Barclay.

Potrivit Sunday Times, o astfel de intenţie, care ar fi foarte impopulară printre deputaţii conservatori favorabili unui Brexit ‘dur’, ar putea fi pusă în practică în viitorul deceniu în scopul de a reduce barierele comerciale actuale.

‘Este, evident, ceva ce UE nu ne-ar oferi niciodată din start pentru că ar spune că încercaţi să aveţi şi untul, şi banii pentru unt, dar motivul pentru care cred că îl vom obţine este acela că este în interesul economic al celor două părţi’, ar fi explicat o sursă pentru Sunday Times.

Joi, Rishi Sunak a afirmat că Marea Britanie ar trebui ‘să-şi ia timp’ pentru a negocia acorduri comerciale favorabile cu partenerii, îndepărtându-se astfel de intenţia precedesorilor săi de a încheia rapid astfel de acorduri.

După ce a ieşit din Uniunea Europeană, Regatul Unit a trebuit să semneze din nou acorduri comerciale şi a încheiat unele mai ales cu UE şi alte ţări europene, dar şi cu Noua Zeelandă, în prezent purtând discuţii cu India, Canada, Statele Unite.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img