Mai degrabă Uniunea Europeană este cea care în urma Brexitului ar trebui să dea bani Marii Britanii și nu invers, a declarat ministrul britanic de externe, Boris Johnson, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul The Daily Telegraph și preluat de AFP, el acuzând oficialii europeni că apelează le ‘tehnici brutale de negociere’ și formulează cereri financiare ‘absurde’, iar dacă vor continua în acest mod atunci Londra s-ar putea retrage de la negocierile cu UE și nu va plăti nimic.

Vor să stoarcă de bani această țară cu factura lor, a spus șeful diplomației de la Londra în interviul acordat cotidianului conservator britanic, făcând referire la cererile insistente ale oficialilor europeni ca Marea Britanie să-și onoreze, inclusiv după ce va ieși din UE, angajamentele financiare deja asumate în contul fondurilor europene și diferitelor programe europene.

Conform unor estimări neoficiale, această ‘factură’ ar fi cuprinsă între 40 și 60 de miliarde de euro. Dar cotidianul financiar britanic Financial Times a avansat chiar cifra de 100 de miliarde de euro, după ce a inclus în estimări noile cereri ale Franței și Germaniei pentru subvențiile agricole.

Guvernul britanic a răspuns că nu va plăti o asemenea sumă, iar în interviul publicat sâmbătă Boris Johnson a calificat astfel de pretenții financiare drept ‘absurde’ și a amenințat că Marea Britanie s-ar putea retrage de la negocierile cu UE ‘fără să plătească nimic’.

Mai mult decât atât, el a apreciat că în final UE este cea care ar trebui să dea bani Marii Britanii odată cu ieșirea acesteia din blocul comunitar. ‘Noi suntem coproprietari ai unor bunuri pentru care am plătit de-a lungul anilor și a căror valoare va trebui evaluată cu grijă’, a argumentat șeful diplomației britanice,

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?