spot_img
12.2 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăDezvaluiriLocotenentul lui Viktor Orban: UE trebuie să rezolve problema Trianon

Locotenentul lui Viktor Orban: UE trebuie să rezolve problema Trianon

-

Potrivit lui Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul Ungariei, lider al Fidesz, partidul de guvernământ condus de Viktor Orban. proiectul european trebuie să dea răspuns la problema Trianon. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Ungar a vorbit la dezbaterea privind viitorul Europei din cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Zsolt Németh consideră o sarcină pe termen mediu “asamblarea unei forţe politice” care să militeze pentru Europa naţiunilor, în care ar trebui implicate şi minorităţile naţionale.

“Minorităţile, maghiarii de peste graniţe nu au dileme în privinţa faptului, dacă au nevoie de Europa. Ei, existential, sunt europeni. Şi noi, maghiarii, existential, suntem europeni. (…) Este vorba despre Trianon “, a declarat Zsolt Németh. În opinia sa, proiectul european ar trebui să ofere un răspuns adecvat la problema Trianon. “Când vorbim despre suveranitate naţională şi
despre competenţele statelor membre, acestea nu se află în conflict cu autonomia. Avem nevoie în viitor de o viziune europeană în care se poate face armonizarea între minorităţi, statele naţionale şi construirea europeană “, a subliniat Zsolt Németh.

- Advertisement -

Politicianul Fidesz a adăugat că Ungaria se bazează pe regiunea Europei Centrale pentru realizarea obiectivelor sale. El a adăugat că România încă nu şi-a stabilit o relaţie cu Europa Centrală.
“Aici există o poartă deschisă. (…) Este important ca românii să intre pe această poartă”, a declarat politicianul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img