#Locale2016/ Parlamentar german: Merkel îl doreşte pe Predoiu primar în Bucureşti

0
3551

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Gunther Krichbaum, a declarat, joi, că îl susţine pe Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei, afirmând că susţinerea sa este „expresia dorinţei” CDU şi a Angelei Merkel şi că Germania este interesată de lupta împotriva corupţiei, transmite Mediafax.

„Ne cunoaştem de ani de zile, aşa. Puteţi fi foarte siguri că tot ce spun acum despre România este expresia dorinţelor grupului parlamentar din care fac parte CDU şi, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, este şi expresia dorinţei doamnei Merkel”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Gunther Krichbaum, la Bucureşti, întrebat dacă susţinerea declarată pentru candidatul PNL la Primăria Capitalei este expresia dorinţei grupului parlamentar din care Gunther Krichbaum face parte sau chiar a cancelarului german, Angela Merkel.

Gunther Krichbaum a afirmat că liberalul Cătălin Predoiu poate garanta existenţa statului de drept care este de interes major pentru investitorii germani.

„Dezvoltarea infrastructurii şi lupta împotriva corupţiei sunt absolut necesare pentru atragerea de noi investiţii. Investitorii germani sunt interesaţi de (..) statul de drept. Eu ştiu foarte bine şi noi ştim foarte bine în grupul parlamentar că domnul Predoiu poate garanta acest lucru”, a spus oficialul german, afirmând că arestarea primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a putut fi citită şi în ziarele din Germania.