spot_img
27.8 C
București
duminică, iunie 26, 2022
AcasăSpecialLiviu Dragnea vrea relocarea migrantilor musulmani in Romania

Liviu Dragnea vrea relocarea migrantilor musulmani in Romania

-

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că participarea României la efortul de relocare a migranților, inclusiv prin intermediul furnizării de resurse umane și expertiză către organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui să fie menținută.

- Reclama -

„Am fost bucuros să văd că prima tranșă de imigranți găzduiți de România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiții optime de autorități, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat Dragnea, citat de un comunicat al PSD transmis, joi, AGERPRES.

Reuniunea Partidului Socialist European este organizată în contextul pregătirii importantului Consiliu European care are loc joi și vineri. La întâlnire au fost prezenți liderii socialiști europeni, între care președintele Franței, Francois Hollande, premierul italian Mateo Renzi, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, înaltul reprezentant al Comisiei Europene, Federica Mogherini, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Gianni Pittela, președintele Partidului Socialist European, Sergei Stanișev, comisarii europeni Corina Crețu, Pierre Moscovici și Maros Sefcovic.

Reuniunea a avut ca scop adoptarea unei poziții comune a socialiștilor din Uniunea Europeană privind temele spinoase aflate pe ordinea de zi a Consiliului European. Șefii de state și de guverne din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles, vor adopta noi măsuri în fața crizei migrației și refugiaților, în centrul dezbaterii aflându-se un acord cu Turcia pe această temă. De asemenea, liderii UE vor evalua punerea în aplicare a recomandărilor specifice fiecărei țări și vor discuta despre prioritățile pentru semestrul european 2016, se menționează în comunicatul PSD.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...