Liderul organizaţiei teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a reuşit în ultimul moment să scape de un raid aerian lansat de forţele care luptă pentru eliberarea Mosulului, au declarat surse din serviciile locale de securitate citate de Sputnik News.
LIVE OPERAȚIUNEA MOSUL:

Operațiunea pentru recucerirea orașului Mosul, aflat sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic, a fost lansată, a anunțat în noaptea de duminică spre luni primul ministru irakian Haider al-Abadi, în timp ce ONU și-a exprimat îngrijorarea pentru securitatea celor 1,5 milion de locuitori rămași în acest oraș, principalul bastion al SI în Irak, potrivit AFP.

“A venit vremea victoriei și operațiunile pentru eliberarea Mosul au început”, a declarat premierul Haider al-Abadi, într-o alocuțiune rostită la televiziunea oficială irakiană.

Adresându-se locuitorilor din regiunea Mosul, al doilea oraș ca mărime al Irakului (nord), Abadi a spus: “Declar astăzi începerea acestor operațiuni victorioase pentru a vă elibera de violența și de terorismul Daesh” (acronimul arab al grupării Statul Islamic).

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?