spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasămareLIVE OPERAŢIUNILE ANTITERORISTE DIN BELGIA ȘI GERMANIA: Islamiștii vroiau să decapiteze o...

LIVE OPERAŢIUNILE ANTITERORISTE DIN BELGIA ȘI GERMANIA: Islamiștii vroiau să decapiteze o „personalitate” belgiană

-

22.10: Cotidianul belgian Le Dernieure Heure anunţă o nouă operaţiune antiteroristă în Belgia, un asalt al Poliţiei este în curs în Anderlecht, una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles. Este situată în partea de sud-vest a aglomerației Bruxelles, și se învecinează cu comunele Bruxelles, Dilbeek, Forest, Molenbeek-Saint-Jean, Sint-Pieters-Leeuw și Saint-Gilles. 12 percheziţii au avut loc joi seară în mai multe locaţii din Belgia după ce autorităţile au obţinut informaţii că un grup de trei tineri veniţi din Siria ar pregăti atentate. Două persoane ar fi fost ucise şi una rănită grav în urma unei operaţiuni a forţelor speciale într-o comună de lângă Bruxelles.
22.10: Explozibili ar fi fost descoperiţi într-o locaţie din Anderlecht, transmite dh.be.
22.35: Operaţiunea din rue du Lieutenant Liedel din Anderlecht s-a încheiat, transmite presa belgiană. Ar fi fost găsiţi explozibili, transmite La Dernieure Heure, informaţia preluată şi de La Libre Belgique.
be1111111
22.40: La Libre Belgique anunţă al doilea asalt la Verviers. Joi seară a mai avut loc o operaţiune la Verviers soldată cu doi morţi şi un rănit grav dintr-o grupare islamistă formată din tineri veniţi din Siria.
beve
22.50: Înregistarea conferinţei de presă de joi seară de la Parchetul din Bruxelles. O nouă conferinţă de presă a fost anunţată pentru vineri dimineaţă, ora 11.00, ora Belgiei.

23.00: Operaţiunea poliţiei federale de la Verviers s-a terminat, a anunţat Marcel Simonis, şeful operaţiunii din zona respectivă.
23.05: Premierul belgian Charles Michel, ministrul de interne Jan Jambon şi ministrul justiţiei Koen Geens au o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor secrete.

9.55: Operaţiunile antiteroriste lansate în Belgia joi „s-au terminat pe teren”, a anunţat vineri ministrul belgian de Externe. Două persoane au murit, iar alta a fost rănită în cursul unei intervenţii a forţelor speciale belgiene împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate.
10.05: Aproximativ zece percheziţii vizând „mişcarea islamistă” au fost efectuate vineri dimineaţa la Berlin, iar o persoană a fost arestată, în cadrul unei operaţiuni de anvergură, anunţă poliţia berlineză într-un comunicat, relatează AFP.Operaţiunea, efectuată fără incidente de către „250 de funcţionari de poliţie, inclusiv trei comandouri de intervenţie specială”, a constat în „percheziţii în 11 locuri ale mişcării islamiste berlineze” şi arestarea unui „cetăţean turc în vârstă de 41 de ani”, desemnat sub numele de Ismet D, anunţă poliţia, precizând că nu deţine indicii care să-i permită să afime că persoanele vizate pregăteau „atentate în Germania”.Ismet este suspectat că ar conduce „o grupare de islamişti extremişti din care fac parte cetăţeni turci sau ruşi de origine cecenă sau daghestaneză”. Autorităţile apreciază că această grupare intenţiona să comită o „acţiune violentă gravă în Siria”, fără să ofere alte precizări, şi că Ismet D. pregătea şi apoi susţinea material şi financiar candidaţi la jihad.

- Reclama -

10.10:Islamiștii intenționau să răpească „un cetățean belgian cunoscut”, pe care să-l decapiteze și să posteze imaginile video pe Internet. Cel mai probabil, ținta era un magistrat sau un oficial de rang înalt din poliția belgiană.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img