Limba de lemn a unui înalt funcționar din Ministerul de Externe

0
32

Abordarea României în cadrul procesului de reflecție privind viitorul UE va rămâne una pozitivă și angajată în vederea identificării celor mai bune idei și soluții pentru continuarea politicilor europene, menite să contribuie la consolidarea și coeziunea Uniunii, a afirmat vineri secretarul de stat în MAE Bogdan Mănoiu.

Acesta a participat la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană: priorități și provocări după 6 decenii de existență”, eveniment organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Institutul European și Europe Direct București.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, în alocuțiunea sa, secretarul de stat a menționat marcarea în aceste zile a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma și a exprimat speranța că aceasta va transmite un mesaj de încredere, solidaritate și unitate europeană și de reafirmare a principiilor și valorilor fundamentale care au stat la baza construcției europene.

Bogdan Mănoiu a evidențiat că abordarea României în cadrul procesului de reflecție privind viitorul UE va rămâne una pozitivă și angajată în vederea identificării celor mai bune idei și soluții pentru continuarea politicilor europene, menite să contribuie la consolidarea și coeziunea UE, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, Mănoiu a reiterat, în cadrul dezbaterilor, importanța acordată de România respectării principiilor și valorilor fundamentale, inclusiv libera circulație a persoanelor, consolidării pieței interne, precum și promovării în continuare, în plan european, a inițiativelor și politicilor UE, cu valoare adăugată din perspectiva intereselor generale europene (politica de coeziune, politica agricolă comună, spațiul Schengen, politica de extindere, politica de vecinătate).

El a transmis că este necesar un angajament solid și un efort comun în vederea identificării celor mai bune soluții la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană.