spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeLiderul transnistrean îi cere ambasadorului rus în Moldova acordarea rapidă a cetățeniei: De...

Liderul transnistrean îi cere ambasadorului rus în Moldova acordarea rapidă a cetățeniei: De ce această atitudine față de Transnistria? Este greșit. Susținem cultura rusă, lumea rusă

-

Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselsky, a cerut Rusiei să uşureze regulile de acordare a cetățeniei pentru locuitorii republicii, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Rusiei în Moldova, miercuri.

- Reclama -

„Sunt foarte îngrijorat de interacțiunea umanitară dintre Transnistria și Federația Rusă, în special, obținerea cetățeniei ruse și înlocuirea documentelor existente. Astăzi, există o situație catastrofală cu activitatea oficiului consular”, a spus Krasnoselsky, citat de serviciul său de presă.

La ședință, liderul Transnistriei a adus în discuție relaxarea regulilor pentru locuitorii republicilor populare Donețk și Lugansk. „Ce zici de noi? De ce această atitudine față de Transnistria? Este greșit. Susținem cultura rusă, lumea rusă, armonizăm [legislația] cu Federația Rusă”, a spus el.

Krasnoselsky a spus că coada pentru reînnoirea pașaportului rusesc în Transnistria s-a extins până acum la 20.000 de persoane, ceea ce se datorează întreruperilor de muncă din timpul pandemiei. Anterior, Rusia a căutat să deschidă un consulat permanent al Federației Ruse în Transnistria, unde locuiesc aproximativ 220.000 de cetățeni ruși. Cu toate acestea, Moldova a respins ideea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img