spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeLiderul senatorilor PNL: Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară,...

Liderul senatorilor PNL: Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați

-

Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați. O spune la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, după ce CCR a stabilit că documentul adoptat anul trecut de Legislativ încalcă legea fundamentală, pentru că procedura s-a desfășurat prea rapid.

- Reclama -

Daniel Fenechiu declară că ”PNL a avut ca deziderat eliminarea pensiilor speciale și nu de azi, de ieri, de multă vreme. PNL rămâne un susținător al eliminării pensiilor speciale, iar ca avocat vă spun că trebuie să așteptăm decizia Curții, să vedem care sunt motivele pentru care legea ar fi încălcat procedural regulile de emitere a unei asemenea legi și cu siguranță, trebuie revenit, ținând cont de toate obiecțiile CCR, cu o procedură care să nu fie viciată”.

Întrebat cum se face că nimeni din Parlament nu și-a dat seama anul trecut că procedura de adoptare a legii este neconstituțională sau dacă nu cumva parlamentarii au mizat tocmai pe faptul că documentul va pica la CCR, senatorul PNL a răspuns: ”Nu am văzut absolutamente nimic care la momentul respectiv să-mi tragă vreun semnal de alarmă, că ar exista vreo problemă. Chiar nu știu ce are în vedere Curtea, pentru că avea procedura de urgență declarată, avea rapoartele de rigoare, a avut o majoritate fantastică, adică exceptând 30 de parlamentari care s-au abținut să voteze, toți cei care au fost în sală au votat pentru, deci nu-mi dau seama ce s-a greșit acolo (…). Nu am sesizat la momentul respectiv nimic. Este posibil ca totul mergând pe repede înainte, fiind o presiune extraordinară, să-mi fi scăpat și mie ceva, însă nu am văzut nimic care să îmi dea o bănuială că ar fi neconstituțional (…). Vreau să vă asigur că în ceea ce privește PNL, în nici un caz nu ne-am dorit o formă care să pice la Curte”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...