spot_img
26 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeLiderul PNL: Trebuie să primim ceva la schimb dacă dăm PATRIOT Ucrainei

Liderul PNL: Trebuie să primim ceva la schimb dacă dăm PATRIOT Ucrainei

-

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat că şedinţa CSAT privind sistemul Patriot pentru Ucraina are loc la o lună şi jumătate după solicitarea SUA deoarece toate aceste proceduri sunt de durată. Ciucă a explicat că România ar trebui să primească ceva în schimb.

- Reclama -

Nicolae Ciucă a fost întrebat, duminică, la Prima News, de ce răspundem după o lună şi jumătate solicitării partenerilor stategici referitoare la sistemul Patriot pentru Ucraina şi a răspuns: ”Este o capabilitate militară de o importanţă strategică pentru România şi de curând m-am bucurat că al doilea sistem s-a operaţionalizat, deci este sută la sută operaţionalizat, ceea ce înseamnă o siguranţă consistentă pentru apărarea spaţiului aerian al ţării noastre. Atunci, când vine vorba despre o asemenea capabilitate, lucrurile nu se decid într-o săptămână sau în două săptămâni. Aici este nevoie ca instituţiile de specialitate să vină să facă analizele şi să prezinte toate scenariile legate de ceea ce înseamnă predarea sau donarea unui astfel de sistem. Nici nu ştiu dacă este vorba de predare, de donare, de vânzare”. 

- Advertisement -

Liderul liberal a precizat că nu mai este membru CSAT şi, ca atare, nu ştie dacă este vorba despre o donare, predare sau vânzare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img