spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeLiderul PMP, Petru Movilă": Să tai bani de la Ministerul Sănătății este...

Liderul PMP, Petru Movilă”: Să tai bani de la Ministerul Sănătății este o crimă

-

Suma de 1 milion de lei din bunuri şi servicii a fost tăiată de la Ministerul Sănătăţii, la rectificarea bugetară proaspăt aprobată. Pare o ştire seacă, dar ştiţi cum se traduce, în realitate?Aceste bunuri şi servicii înseamnă medicamente.La acest capitol bugetar se regăseşte achiziţia de medicamente şi alte produse necesare unei funcţionări adecvate a spitalelor din România, afirmă pe Facebook liderul PMP, Petru Movilă.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE PETRU MOVILĂ:

tai bani de la MS mi se pare crimă, mai ales în condiţiile în care în 2022 au fost cele mai multe întârzieri în aprovizionarea cu medicamente din ultimii 7 ani.

Spitalele noastre au atâta nevoie de medicamente, de dotări, de investiţii, de modernizări, de perfecţionarea continuă a cadrelor medicale, dar Guvernul consideră normal să direcţioneze 1 milion ei din bugetul MS spre acordarea de ajutoare sociale şi către plata dobânzilor la împrumuturile record făcute de la începutul anului în prezent. 80% din ambulanţele noastre au depăşit numărul de km necesari şi sunt bune, de ceva ani, doar pentru a fi scoase din circulaţie.

Această mutare din bugetul MS arată clar că actualilor guvernanţi li se pare o normalitate ca pacienţii, românii, să îşi aducă de acasă medicamente sau alte produse necesare pentru spitalizare, de exemplu.

Avem un Guvern care:

1️⃣ nu ştie care este realitatea din ţară

2️⃣ căruia nu îi pasă de români

3️⃣ pe care nu îl duce capul pentru a lua deciziile necesare ca România să nu se îndrepte spre recesiune.

Şi pentru că pur şi simplu nu înţeleg ce se întâmplă în jurul lor, avem o ţară care suferă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img