spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăAnalizeLiderul partidului la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, la 12 ani de la...

Liderul partidului la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, la 12 ani de la tragedia de la Smolensk: Făcută de Rusia cu ajutor polonez

-

Liderul partidului la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a acuzat Rusia că se află în spatele tragediei aviatice de la Smolensk în care fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski, a murit în 2010, dând asigurări că va prezenta dovezi „foarte curând”, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Accidentul, la 10 aprilie 2010, a făcut 96 de morţi, printre care preşedintele Kaczynski şi soţia sa, precum şi mai mulţi înalţi responsabili polonezi, care se mergeau în Rusia pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la Katyn, în apropiere de Smolensk, din 1940.

Vorbind în faţa câtorva mii de persoane adunate în faţa palatului prezidenţial, Jaroslaw Kaczynski a afirmat că „are un răspuns complet şi verificat de mai multe surse, inclusiv din străinătate” asupra cauzelor tragediei, fără să ofere detalii despre acestea. El a făcut cunoscut că elementele în cauză „vor fi prezentate publicului foarte curând”.

Jaroslaw Kaczynski a recunoscut, însă, că mai este necesar să fie identificaţi „cei care au luat decizia şi cei care au executat-o, aici în Polonia, dar mai ales în Rusia”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img