spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeLiderul deputaților UDMR și "seriozitatea" celor care au semnat moțiunea

Liderul deputaților UDMR și „seriozitatea” celor care au semnat moțiunea

-

UDMR nu s-a dezis niciodată de cuvântul dat, în ultimii 30 de ani, prin urmare, parlamentarii Uniunii vor vota în bloc moțiunea de cenzură, declară la RFI liderul deputaților UDMR, Attila Korodi.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că au fost strânse peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură.

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, spune că moțiunea va fi depusă luni: ”E un semn pozitiv și depinde de seriozitatea celor care și-au asumat prin semnătură sprijinirea acestei moțiuni și nu vorbesc neapărat de partide politice, cât de fiecare parlamentar în parte, dacă moțiunea poate să treacă sau nu. Luni se va depune moțiunea de cenzură, așa arată datele. De acolo începe o săptămână de foc”.

Parlamentarul precizează că ”niciodată UDMR în ultimii 30 de ani nu s-a dezis de cuvântul dat. Grupul UDMR va vota în bloc pentru moțiunea de cenzură”.

UDMR vrea după moțiunea de cenzură un Guvern ”fără ambiții foarte mari”

Attila Korodi așteaptă ca PNL să coordoneze cât mai bine perioada post-moțiune: ”Să reușească să construiască un Guvern, fără ambiții foarte mari, ci un Guvern care se focalizează pe o guvernare optimă pentru un an de zile, să reușească să coaguleze cât mai multe forțe politice și chiar dacă va fi un Guvern minoritar, să poată să ducă mai departe această misiune”.

Întrebat dacă UDMR ar intra la guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură trece, deputatul a răspuns: ”N-am discutat lucrul acesta. Punctul meu de vedere personal este că n-ar trebui să intrăm, dar o decizie a UDMR nu a fost luată și nici nu s-a discutat. Eu cred că o perioadă pe care poate să și-o asume cu celeritate PNL și pe care putem să o sprijinim, în care echipa guvernamentală poate să conlucreze bine, asta înseamnă că nu sunt din toate partidele politice din Opoziție poate să fie o soluție mai eficientă pentru perioada aceasta”.

Va intra UDMR la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor? ”Am fi deschiși pentru a discuta cu partidele de Opoziție o alianță, dar din nou este punctul meu de vedere”, spune deputatul UDMR.

Întrebat dacă ușa UDMR este închisă pentru PSD, Attila Korodi a răspuns: ”Eu cred că PSD trebuie să tragă câteva concluzii serioase, după perioada acestui an de zile și să-și asume anumite eșecuri și anumite elemente care au definit din păcat

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img