Liderul deputaților PSD: ”Incapabil să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală, Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii”

0

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, afirmă, vineri seară, că Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii, din cauză că este ”incapabil să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală” şi face referire la OUG 51/ 2019, transmite news.ro.

”Incapabil să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală, Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii. Ultimul pe listă, decontarea transportului şcolar! Deşi, prin liderul de grup, a solicitat – şi a obţinut – introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.51/2019, Ludovic cel Bun la Toate (mai puţin la respectarea promisiunilor făcute propriului electorat!) ne anunţă pompos că Guvernul său îşi va asuma răspunderea pe abrogarea acestui proiect. Total surprinzător, anunţul vine după ce, chiar în această săptămână, guvernul PNL nu s-a obosit să-şi trimită reprezentanţii de la Ministerul Dezvoltării în Comisia de Transporturi, pentru a-şi susţine punctul de vedere, respectiv amendamentele propuse chiar de colegii din propriul partid. Şi aceasta în condiţiile în care membrii PSD din respectiva comisie s-au pronunţat pentru susţinerea integrală a amendamentelor depuse”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Alfred Simonis.

Acesta susţine că Ludovic Orban nu este la ”prima încercare de ocolire a promisiunilor făcute propriului electorat şi inventarea unor motive pentru angajarea răspunderii, altele decât cele promise, pe principiul Ludovic, fă-te că lucrezi”.

”Chiar în urmă cu câteva zile, acelaşi Guvern Orban anunţa angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat, pentru ca a doua zi, realizând neconstituţionalitatea şi implicaţiile unui asemenea demers, să renunţe la idee”, a mai scris Alfred Simonis.

Premierul a anunţat, vineri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea OUG 51/2019.