spot_img
23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăAnalizeLiderul deputaţilor PMP: UDMR "se situează agresiv pe linia directivelor politice trasate...

Liderul deputaţilor PMP: UDMR „se situează agresiv pe linia directivelor politice trasate din Budapesta” şi „atacă susţinut şi programatic România”

-

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a declarat miercuri că, în preajma centenarului Trianonului, UDMR „se situează agresiv pe linia directivelor politice trasate din Budapesta” şi „atacă susţinut şi programatic România”, pentru a o submina din interior şi exterior.

„În preajma centenarului Trianonului, UDMR se situează agresiv pe linia directivelor politice trasate din Budapesta şi nu face altceva decât îşi îndeseşte provocările cu caracter etnic, instigările separatiste, atacă susţinut şi programatic România, pentru a o submina deopotrivă din interior şi exterior. (…) Iată la foc în rafale încă o iniţiativă legislativă a UDMR care a fost adoptată tacit de Senat, iar acum se dezbate în Camera Deputaţilor. Proiectul anterior, parcă în oglindă, privind statutul de autonomie a pretinsului Ţinut Secuiesc a fost adoptat tacit de către Camera Deputaţilor. Vă asigur, nu poate să fie o coincidenţă. Ambele proiecte au fost adoptate în aceeaşi dată, respectiv 23 aprilie 2020. Mai mult sau mai puţin întâmplător”, a spus Paşcan în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului privind Codul administrativ iniţiat de UDMR.

- Advertisement -

El a adăugat că iniţiativa UDMR „are un conţinut izbitor identic” cu iniţiativa PSD privind Codul administrativ din anul 2018.

„În ceea ce priveşte reglementările privind minorităţile naţionale, iniţiativa UDMR depăşeşte în gravitate atât iniţiativa de atunci a PSD, declarată neconstituţională, cât şi Codul administrativ în vigoare, atacat la CCR. Iniţiativa UDMR adaugă suplimentar la titularii obligaţiei de a asigura folosirea limbilor minorităţilor naţionale. Astfel, pe lângă autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, prefecturile şi serviciile publice deconcentrate, propunerea legislativă adaugă inspectoratele judeţene ale poliţiei. Proiectul excede în ansamblu prevederile Constituţiei României, care impun în categoria titularilor obligaţi de a asigura folosirea limbilor minorităţilor naţionale exclusiv autorităţile administraţiei publice locale şi serviciile publice deconcentrate”, a afirmat Paşcan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img