spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăhighlightLiderii României nu sunt pe lista participanţilor la marele miting CHARLES HEBDO...

Liderii României nu sunt pe lista participanţilor la marele miting CHARLES HEBDO de la Paris

-

România nu apare, cel puţin până vineri seară, printre invitaţii la mitingul de solidaritate programat duminică la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.
Depeşele agenţilor internaţionale de presă sau postările pe facebook ale liderilor ţărilor europene indică că până la această oră nici preşedintele Klaus Iohannis, dar nici premierul Victor Ponta, nu vor fi prezenţi. Aceştia nu si-au anunţat prezenţa la mitingul de duminică de la Paris, aşa cum au făcut-o aproape toţi liderii europeni.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.
„Preşedintele Donald Tusk a discutat la telefon cu şeful statului francez, François Hollande, şi va participa la marşul organizat duminică la Paris”, a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al Consiliului European.

„Voi fi la Paris duminică pentru a susţine poporul francez. Spania este alături de Franţa în lupta contra terorismului şi pentru libertate”, a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

- Advertisement -

Şi premierul britanic, David Cameron, a anunţat că va participa la marşul de solidaritate, organizat după atacul care a vizat revista Charlie Hebdo. „Am acceptat invitaţia preşedintelui Hollande de a participa la marşul pentru unitate organizat duminică la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo”, a declarat Cameron.
La marş va participa şi premierul Italiei, Matteo Renzi.

La rândul său, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat vineri seara că va participa la marşul de la Paris.Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la rândul lor prezenţi la marşul de la Paris.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img