spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăEconomieLiderii principalelor partide de guvernământ și de opoziție din Grecia s-au angajat...

Liderii principalelor partide de guvernământ și de opoziție din Grecia s-au angajat în scris că îl vor susține pe premierul Tsipras în negocierile cu creditorii internaționali

-

Liderii principalelor partide de guvernământ și de opoziție din Grecia s-au angajat în scris că îl vor susține pe premierul Alexis Tsipras în negocierile cu creditorii internaționali (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană), a anunțat luni liderul formațiunii Greci Independenți, Panos Kammenos, transmite Reuters și DPA, relateaza Agerpres.

”Prim-ministrul va merge la Bruxelles pentru a negocia în numele întregului popor grec”, a spus Kammenos, după întâlnirea dintre președintele grec Prokopis Pavlopoulos, premierul Tsipras și liderii formațiunilor de opoziție.

- Advertisement -

Anunțul a urmat unei runde de discuții între liderii partidelor politice grecești după referendumul organizat duminică.

Întrebat despre perspectivele unui acord între Grecia și creditorii săi internaționali, Panos Kammenos a apreciat că ”acordul este singura soluție”.

- Advertisement -

Alegătorii greci au respins duminică ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaționali, la un referendum convocat de guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras. Luni dimineață, ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat demisia, pentru a facilita negocierile privind un eventual acord, în contextul în care el avea o imagine proastă în rândul unora dintre omologii săi din cadrul Eurogrupului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img