spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeLiderii arabi și musulmani: Israelul este vinovat pentru "crimele" împotriva palestinienilor

Liderii arabi și musulmani: Israelul este vinovat pentru „crimele” împotriva palestinienilor

-

Arabia Saudită şi ţările musulmane au cerut sâmbătă încetarea imediată a operaţiunilor militare din Gaza, declarând, în cadrul unui summit comun arabo-islamic organizat la Riad, unde după 10 ani a venit şi preşedintele Iranului, că Israelul este responsabil pentru „crimele” împotriva palestinienilor, relatează Reuters.

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, a reunit lideri arabi şi musulmani pentru summit, în contextul în care regatul a încercat să îşi exercite influenţa pentru a face presiuni asupra Statelor Unite şi Israelului în vederea încetării ostilităţilor din Gaza. Zeci de lideri, printre care preşedintele iranian Ebrahim Raisi, preşedintele turc Tayyip Erdogan, emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, şi preşedintele sirian Bashar al-Assad, care a fost primit înapoi în Liga Arabă la începutul acestui an, au participat la reuniune.

- Advertisement -

Regatul saudit îşi afirmă „condamnarea şi respingerea categorică a acestui război barbar împotriva fraţilor noştri din Palestina”, a declarat prinţul moştenitor saudit. „Ne confruntăm cu o catastrofă umanitară care dovedeşte eşecul Consiliului de Securitate (al ONU) şi al comunităţii internaţionale de a pune capăt încălcărilor flagrante ale legilor internaţionale de către Israel”, a afirmat el în discursul rostit în cadrul summitului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img