spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeLidera suveraniștilor italieni, favorita alegerilor, dă vești proaste Bruxellesului: Italia va începe...

Lidera suveraniștilor italieni, favorita alegerilor, dă vești proaste Bruxellesului: Italia va începe să-şi apere interesele naţionale. Vremurile bune s-au terminat!

-

Lidera dreptei suveraniste care este dată favorită în sondajele asupra viitoarelor alegeri din Italia, Giorgia Meloni, a susţinut un discurs la Milano, în care a promis să apere interesele ţării sale în faţa Uniunii Europene (UE), informează luni dpa conform Agerpres.

„Ei spun că în Europa există îngrijorări din cauza Giorgiei Meloni. Ce se va întâmpla? Se va întâmpla că vremurile bune s-au terminat! Ce se va termina e că Italia va începe de asemenea să-şi apere interesele naţionale, la fel cum fac alţii în căutarea unor soluţii comunitare”, a spus Meloni în timpul unei manifestaţii organizate duminică în faţa Domului din Milano.

Partidul Giorgiei Meloni, Fratelli d’Italia (Fraţii Italiei), conduce în prezent în mod detaşat în sondajele de opinie, alături de alte partide de extremă dreapta.

În discursul său, ea a adăugat că Germania şi Ţările de Jos şi-au prioritizat de asemenea interesele lor naţionale în discuţiile la nivel european, dând drept exemplu opoziţia acestor ţări faţă de un plafon generalizat al UE pentru importurile de gaz.

Chiar dacă, în timpul campaniei sale, Meloni a subliniat că Italia va rămâne un partener de încredere în cadrul UE, ea a dat de asemenea de înţeles că va încerca să renegocieze câteva înţelegeri şi acorduri.

Faptul că Italia va primi 192 de miliarde de euro din fondurile europene pentru redresare post-pandemică, mai mult ca orice altă ţară din UE, nu a fost menţionat de Meloni în discursul său.

După ce guvernul premierului Mario Draghi a căzut în iulie, noi alegeri au fost programate pentru 25 septembrie.

Fratelli d’Italia, împreună cu partidul de dreapta al lui Matteo Salvini, Liga, şi cu partidul conservator al lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, ar putea obţine o majoritate de două treimi în urma acestor alegeri. Acest lucru i-ar permite guvernului să modifice Constituţia fără organizarea unui referendum.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...