Lider PSD vorbește de un șantaj al lui Iohannis

0
73

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marţi că PSD va merge, cel mai probabil, pe varianta restructurării Guvernului, în urma deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza miniştrii propuşi, afirmând că nu este exclus să fie şi un şantaj la parlamentari pentru blocaj în Parlament.

„Planul B nu e planul B , ci unul legal, de restructurare a guvernului în condiţiile în care preşedintele refuză remanierea. Va căuta toate variantele posibile pentru a le împiedica. Să nu ne înşelăm. Preşedintele spune asta gândindu-se că va găsi ceva poate chiar să şantajeze indivizi care au calitatea de deputaţi pentru ca coaliţia să nu poate vota restructurarea”, a declarat Dumitru Buzatu, pentru Digi24.

Întrebat dacă PSD va merge pe varianta restructurării, Buzatu a completat: „Cum să facem altfel? Preşedintele, prin refuzul remanierii, ne pune în imposilitatea de a continua”‘.

Întrebat cu privire la motivele care ar sta la baza refuzului de numire a celor trei miniştri propuşi, liderul PSD Vaslui a afirmat ironic: „Propunerile nu sunt destul de înalte şi trebuie 1,70 m ca să fii primit în miliţie.Domnul Iohannis fiind mai vechi şi-a însuşit si acest criteriu. Nu ştiu dacă i-a măsurat. (…) Nu e guvernul lui, ci PSD-ALDE, important este să se guverneze ţara”