spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăPoliticaLider PNL: Nu merge ceva în partid, am fost cam paraleli, noi...

Lider PNL: Nu merge ceva în partid, am fost cam paraleli, noi cu președintele Klaus Iohannis

-

Președintele liberalilor timișeni, Nicolae Robu, a declarat vineri că PNL trebuie să se reapropie de președintele României, Klaus Iohannis, cu care partidul a câștigat prezidențialele din 2014 și cu care și-ar dori să câștige și cel de-al doilea mandat la Cotroceni, din 2019.

- Reclama -

”Nu e în regulă că după ce am câștigat alegerile prezidențiale din 2014 cu Klaus Iohannis candidat al PNL pentru Președinția României, mai departe am fost cam paraleli, noi cu președintele Klaus Iohannis. Noi am căzut într-un fel de apatie și de atitudine pur reactivă la PSD, iar Klaus Iohannis a punctat din ce în ce mai bine, exercitând funcția de președinte al României de o manieră excelentă”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

În opinia sa, PNL trebuie să se reapropie de președinte, pentru că și alegerile prezidențiale din 2019 se apropie, iar dacă se întârzie acest moment, va fi prea târziu și va exista riscul pierderii alegerilor, atât de către PNL, cât și de Klaus Iohannis.

”Sigur, Constituția României îl determină pe președinte să se disocieze de partid în momentul în care preia funcția, dar nu trebuie să fim atât de ipocriți încât să ne prefacem că nu mai e cazul să fie legături speciale între noi și președinte. Sigur, aceste legături trebuie să se încadreze în limitele constituționale”, a subliniat Robu.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a apreciat că o candidatură a lui Dacian Cioloș la prezidențialele din 2019 ar încurca planurile PNL, dar cu siguranță ”ar rupe din voturi” de pe culoarul dreptei.

El a mai afirmat că simte o ”amorțeală’‘ în partid de câțiva ani buni, deși există potențial foarte ridicat, oameni foarte valoroși, dar ”nu merge ceva în PNL”. ”Trebuie să ne punem în mișcare potențialul pe care îl avem pentru a deveni mult mai mult decât am fost, decât suma celor două partide care formează azi PNL. Suma 15 plus 15 trebuia să dea 40, dar a dat 20”, a mai punctat reprezentantul PNL Timiș.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...