Lider PNL: Moțiunea de cenzură nu are nici o șansă

0
241

Principalul partid de opoziție, cel Național Liberal, nu-și face mari iluzii în legătură cu apropiata moțiune de cenzură la adresa cabinetului condus de Viorica Vasilica Dăncilă.

Prezent în studioul emisiunii „Cafeneaua politică” moderată de Horia Alexandrescu la Canal 33, deputatul liberal Ioan Cupșa a arătat că, în mare, moțiunea inițiată de PNL și susținută de USR și PMP „nu are nicio șansă”.

„În mod cert această moțiune de cenzură nu are șanse dacă nu se vor da niște garanții celor de la PSD că tot ei vor forma viitorul guvern”, a declarat Ioan Cupșa. Care a sintetizat apoi întreaga situație: „nu avem nicio șansă, suntem conștienți”. Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă vineri în parlament, citită în ședință comună luni și apoi votată joia viitoare.

Cupșa nu a ratat ocazia de a reaminti că apropierea dintre PNL și fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, la finele anului 2016 i-a costat pe liberali „între cinci și zece procente” la votul final al alegerilor parlamentare, întrucât PNL a decontat, în opinia sa, guvernarea tehnocrată a cabinetului Cioloș.