8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeLider influent al PSD: Guvern PNL-PSD

Lider influent al PSD: Guvern PNL-PSD

-

Senatorul social-democrat de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, recunoște că PNL și PSD ar putea asigura guvernarea în următorii trei ani, transmite Express de Banat.

Mie îmi este foarte clar că în acest moment Dacian Cioloș nu va putea să-și treacă guvernul prin Parlament, iar dacă va îndrăzni să vină cu miniștrii desemnați la audieri părerea mea e că va fi un fiasco și mai mare pentru USR. Trebuie să ne gândim deja la o altă nominalizare a președintelui Iohannis și atunci vom vedea cine cu cine stă la masă.”, a spus senatorul Mocioalcă.

Referitor la variantele posibile pentru formarea unei majorități parlamentare, social-democratul spune că nu există foarte multe. În primul rând există posibilitatea refacerii vechii alianțe PNL – USR – UDMR. Alianță ce s-ar reface în jurul PNL, cu premier liberal, dar altul decât Florin Cîțu. O a doua soluție implică obligatoriu negocierile cu PSD. „Cred că, pe un proiect mare de țară, gen revizuirea Constituției, cu republică parlamentară, gen reformă administrativă, și PSD ar putea intra în discuții cu PNL! Nu neapărat ar trebui să ne gândim la refacerea USL, ci la modalitatea în care România ar putea trece peste această criză pandemică, criză economică și chiar criză politică, de care PSD nu e vinovat, ci doar cei care au guvernat până acum.”, a explicat Ion Mocioalcă.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]