spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeLider creștin democrat german, șeful landului Saxonia, vrea repararea Nord Stream pentru...

Lider creștin democrat german, șeful landului Saxonia, vrea repararea Nord Stream pentru ca Germania să ia gaze ieftine din Rusia

-

Gazoductul Nord Stream, care a fost avariat de un sabotaj, trebuie reparat, deoarece Germania va avea nevoie de gaze mai ieftine odată ce ostilitățile din Ucraina se vor termina, spune Michael Kretschmer, ministrul președinte al landului Saxonia și vicepreședinte al Uniunii Creștin Democrate.

- Reclama -

„Problema gazului rusesc nu este pe masă în timpul războiului”, a spus el într-un interviu pentru ziarele Funke Mediengruppe sâmbătă. Cu toate acestea, a menționat el, acum este momentul să ne asigurăm că infrastructura Nord Stream este protejată de alte daune.

„Operatorul trebuie să se asigure că conducta poate fi reparată. Dacă avaria nu este reparată, Nord Stream va deveni inutilizabil pentru o lungă perioadă de timp”, a spus el.

„Trebuie să avem o opțiune de a cumpăra altceva decât gazul lichefiat scump de după război. Trebuie să evaluăm din ce țară putem cumpăra alternative mai ieftine, corespunde intereselor noastre naționale”, a adăugat politicianul.

În prezent, Germania este dependentă de aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate și construiește noi terminale pentru a o accepta. Există un singur terminal de operare în acest moment; iar sâmbătă, cancelarul Olaf Scholz îl va deschide pe cel de-al doilea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img