spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăhighlightLider al coaliţiei guvernamentale din Bulgaria: România ar putea scăpa de MCV,...

Lider al coaliţiei guvernamentale din Bulgaria: România ar putea scăpa de MCV, noi nu

-

Bulgaria se confruntă cu o amenințare gravă de a rămâne și mai mult în urma României după ce Comisia Europeană va prezenta un raport „foarte critic” în această lună în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), a declarat Radan Kanev (foto), copreședinte al Blocului Reformator din Bulgaria, aflat în coaliția de guvernământ, relatează Novinite, transmite Agerpres.

- Reclama -

Potrivit lui Kanev, România a avut un ‘uriaș’ succes în combaterea corupției, în timp ce țara sa fie duce lipsă de politici anticorupție, fie înregistrează un trend contrar, notează Novinite.

Bulgaria ar putea rămâne singura țară monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene, a declarat săptămâna trecută ambasadorul Marii Britanii la Sofia, Jonathan Allen, într-un interviu acordat joi postului bTV, preluat de Novinite.

El a sugerat că s-ar putea renunța la Mecanismul de Cooperare și Verificare în cazul României, urmând ca Bulgaria să rămână singura țară din UE al cărei sistem de justiție este monitorizat de Bruxelles, adaugă Novinite.

Comentariile ambasadorului britanic confirmă temerile că raportul MCV privind Bulgaria, ce va fi prezentat la sfârșitul lunii ianuarie, va fi unul negativ, notează agenția bulgară de presă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img