Părinții din România își doresc o educație mai practică și mai eficientă pentru copii lor, astfel că, pentru ei, liceele private sunt o alternativă mult mai potrivită. Aici, procesul de învățare este mult mai captivant, mai dinamic și aplicat, astfel că adolescenții sunt pregătiți în cei patru ani de studiu pentru viața de adult plină de provocări la tot pasul.
La unul dintre cele mai cunoscute licee private din Capitală, metoda de predare adoptată este una de tip interactiv, ce le oferă copiilor experiențe unice de învățare, ateliere practice und epot aplica tot ceea ce învață la orele de curs. Aici nu există fișe de lucru obositoare, ce îi fac pe copii să piardă din vedere informațiile cu care chiar trebuie să rămână la final. Succesul acestei metode a fost validat de nivelul ridicat al promovabilității la Bacalaureat sau de examenele Cambrige.
„În cadrul liceului nostru funcționează atât clase în sistem românesc bilingv, clase de filologie, de stiințe și mate-info, dar și clase care urmează sistemul inter național Cambridge astfel încât la final de clasa a 12-a avem examene fie de tip Bacalaureat și IGCSE și A Level. Prima experiență de Bacalaureat, am obținut o medie destul de mare, respectiv de 9,17. În ceea ce privește examenele Cambrige deja suntem în al 3-lea an în care sustinem aceste examene de final de an și am avut o pondere de 50% chiar în care elevii noștri au obținut punctajele A și A Star, care sunt cele mai ridicate punctaje din acest nivel”, spune Diana Roșoiu, specialist PR al Liceului Internațional Ioanid, pentru Economica.net.
„Ne pregătim ca a 3-a generație de Ioanid a lumii sa părăsească incinta, dar asta nu înseamnă că se rup de noi. Avem constant vizite ale celor care sunt deja studenți, vin și povestesc de propriile lor experiențe ajutându-i pe cei care sunt acum în ultimii ani de liceu pentru a-și alege parcursul profesional. Avem foarte mulți copii care aleg să rămână în universitati din România, avem copii care sunt la Drept, la Medicina umană sau veterinara, Istorie, Științe politice, avem însă și foarte mulți liceeni care au optat pentru universități din Germania, Spania, Olanda, Italia, și vin și fac un schimb de experiență cu viitorii studenți de pe acest nivel”, a mai afirmat Diana Roșoiu.
Alături de Bacalaureatul românesc, tot mai relevant în dosarele cu care elevii aplică la universitățile din străinătate, și diplomele oferite de Cambridge International Education sunt dovada reușitei academice, fiind apreciate de universități și angajatori din toata lumea.