Liberalul care a muls milioane de euro de la CE Oltenia și-a băgat firma în faliment după ce și-a depus candidatura parlamentară

0
600

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, și-a băgat firma în faliment după ce și-a depus candidatura la Parlament. Vîlceanu este un fost pedelist care în ultimii ani prin firmele sale a obținut sume enorme de la CE Oltenia.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a cerut falimentul firmei Rominex Mining Engineering SA, la care era președintele Consiliului de Administrație, având 65% din acțiuni. În afacere era și Teofil Gherasim cu 35%. Firma a avut o pierdere de peste 1,6 milioane de lei în prima parte a lui 2016, după cinci ani de profit, scrie Pandurul.

Societatea Remont SA, în asociere cu alte firme, a obținut un contract de un milion de euro la CE Oltenia. Dan Vîlceanu a declarat că, din acest milion, firmei sale îi revin doar 50 de mii de euro.

Datele contabile însă indică că doar în doi ani Vîlceanu a obținut peste 370.000 de euro din contracte cu CE Oltenia.

Concret, Rominex Mining Engineering SA Rovinari la care Vîlceanu este acţionar şi administrator, a derulat în 2014 şi 2015, contracte pentru furnizare produse sau prestări servicii cu CEO în valoare de 690.000 de lei. Unei alte societăţi administrată de liderul liberal şi la care acesta deţine acţiuni, Remont SA Fărcăşeşti, complexul energetic i-a plătit, în aceeaşi perioară, 970.000 de lei, ca urmare a contractelor încheiate. Cea mai consistentă sumă, 4,72 milioane de lei, adică peste un milion de euro, i-au fost plătite de către CEO societăţii Trefo SRL controlată de Elisabeta Vîlceanu, mama politicianului.

Dan Vîlceanu va fi nevoit oricum să se retragă din aceste firme, după ce va deveni deputat de Gorj. Dan Vîlceanu figurează, în declarația de avere, ca fiind administrator la Rominex, Remont SA și Rewodase SRL.