Liberalii amenință prin țară managerii de spital cu ”Ludovic Orban”

0

Florin Diaconu, candidatul PNL la Primăria Buhuși, i-a dat telefon managerului spitalului din localitate și l-a amenințat că, dacă nu îi lasă omul în pace, va ajunge până la Ludovic Orban. Apelul a fost înregistrat de manager, iar europarlamentarul PSD, Dragoș Benea, baronul de Bacău al social-democraților, l-a publicat pe Facebook.

Contactat de Libertatea, Diaconu spune că nu l-a amenințat pe manager și că nu are de fapt acces la premier. Însă șeful spitalui i-a făcut plângere penelistului la Parchet pentru șantaj.

Florin Diaconu, consilier local al PNL și candidat la Primăria Buhuși, l-a sunat săptămâna trecută pe Constantin Poiană, managerul Spitalului Buhuși, ca să-l preseze să îl lase în pace pe medicul Mouhannad Toron, pe care l-a catalogat drept omul său. În caz contrar, Diaconu a amenințat că nu va reclama situația la DSP sau la Prefectură, ci direct premierului. Constantin Poiană l-a înregistrat, iar un pasaj audio a fost postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, de către liderul PSD Bacău, Dragoș Benea.

Transcriptul convorbirii dintre consilierul PNL și managerul Spitalului Buhuși Florin Diaconu: – Te rog frumos, ca să fie treaba bună, nu te mai lua de Toron! Toron este omul meu, este omul care muncește pentru mine în spital și în orașul Buhuși. Constantin Poiană: – Dar cu ce m-am luat de el? Florin Diaconu: – Tu, dacă dai în el, dai în mine. Constantin Poiană: – Da, dar el face niște încălcări … Florin Diaconu: – Nu face nicio încălcare, de 20 de ani el este medicul acestui oraș. Eu îl știu de când lucra mama în chirurgie. Constantin Poiană: – Da, dar, uite, de exemplu, refuză să semneze triajul. Florin Diaconu: – Costel, îți promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (n.r. Mihaela Arim, director DSP Bacău), mă opresc la Orban direct! Te rog frumos, lasă-mi omul în pace, atât te rog!”