spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeLiberal, atac la Iohannis: Ne tratează ca pe o rudă săracă

Liberal, atac la Iohannis: Ne tratează ca pe o rudă săracă

-

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, îl atacă pe Klaus Iohannis, despre care spune că tratează PNL ca pe ruda săracă, amintind de relaţia PNTCD cu Emil Constantinescu. Consiliul Naţional al PNL a decis în martie susţinerea lui Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni.

- Reclama -

„Eu am trăit drama CDR din perioada 1997-2000; atunci, PNŢCD, partid cu lideri slabi, accepta şi vota orice propunere sau instrucţiune venită de la preşedintele Constantinescu; rezultatul unui astfel de comportament s-a văzut la alegerile din 2000. Astăzi, am senzatia că retrăiesc un sentiment similar. Din momentul în care a ajuns la Cotroceni, domnul Klaus Iohannis a tratat PNL ca pe o rudă săracă, de la care poţi cere oricând, orice, dar faţă de care nu ai nicio obligaţie”, a declarat Viorel Cataramă. prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, pentru MEDIAFAX.

Acesta spune că, după demisia guvernului Ponta, preşedintele nu a făcut niciun efort să aducă PNL la guvernare, „ci l-a însărcinat pe Dacian Cioloş cu formarea noului cabinet, acceptând o guvernare, susţinută de PNL, cu accente socialiste, uneori chiar comuniste, fără să riposteze”.

Totodată, Viorel Cataramă îl acuză pe Klaus Iohannis că s-a opus, în mod constant, unor măsuri de sorginte liberală, de reducere a fiscalităţii şi a impus în fruntea partidului persoane care nu au performat.

„În toată această perioadă partidul l-a urmat orbeşte, însă a decontat singur o notă de plată usturătoare. Astăzi, preşedintele este pus cu spatele la zid; unele sondaje arată că o coaliţie USR-MRI are şanse însemnate să-şi propulseze propriul candidat, pe Dacian Cioloş, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2019. Iar în această situaţie, preşedintele şi-a adus aminte de PNL: a hotărât să preia conducerea, a înfiinţat o structură, nestatutară, formată din 10 persoane, care nici teoretic şi nici practic nu poate conduce eficient, totul pentru a opri alunecarea singurului partid care îl susţine spre un scor îngrijorător. Iar PNL îl urmează, acceptându-i chiar gafele, cum ar fi declaraţia despre imposibilitatea plăţii pensiilor şi salariilor”, a mai afirmat Cataramă, pentru MEDIAFAX.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...