spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeLeyen ar colabora cu așa zisa extremă dreapta pentru a rămâne in...

Leyen ar colabora cu așa zisa extremă dreapta pentru a rămâne in fruntea Comisiei Europene. Scholz e nervos că socialiștii ar putea fi scoși din ecuație

-

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta din Parlamentul European, relatează DPA sâmbătă.

„Este vorba de a câştiga forţele politice care sunt atât de importante pentru o majoritate de centru”, a declarat şefa executivului UE într-un interviu acordat postului de radio german Deutschlandfunk.

- Advertisement -

Ea a precizat că va colabora cu partidele şi politicienii democraţi, indiferent de grupul lor politic din parlament.

Criteriul pentru mine este ca parlamentarii cu care vrem să lucrăm să fie în favoarea Europei, în favoarea Ucrainei împotriva Rusiei şi în favoarea statului de drept, a declarat ea, referindu-se la membri ai Parlamentului European.

Von der Leyen s-a confruntat pentru prima dată cu critici în aprilie după ce nu a exclus cooperarea în Parlamentul European cu grupul de dreapta Conservatori şi Reformişti Europeni (ECR), din care face parte şi partidul de extremă-dreapta Fraţii Italiei al premierului italian Giorgia Meloni.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că este „foarte întristat de ambiguitatea unora dintre declaraţiile politice” ale lui von der Leyen, care candidează pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene.

„Va fi posibilă doar stabilirea unei preşedinţii a Comisiei care să se bazeze pe partidele tradiţionale … Orice altceva ar fi o greşeală pentru viitorul Europei”, a adăugat Scholz.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img