spot_img
20.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeLetonia a revocat licența postului rusesc de opoziție Dozhd TV. Kremlinul: Occidentul...

Letonia a revocat licența postului rusesc de opoziție Dozhd TV. Kremlinul: Occidentul nu are libertate de exprimare

-

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că retragerea licenței de difuzare de la Dozhd TV (Rain TV) demonstrează eroarea iluziilor că Occidentul are libertate de exprimare.

„Unora li se pare tot timpul că alte locuri sunt mai bune decât acasă, iar unora li se pare tot timpul că alte locuri au libertate și că nu există libertate acasă. Acesta este unul dintre exemplele strălucitoare care demonstrează eroarea. de astfel de iluzii”, a spus el reporterilor în comentarii despre situația din jurul Dozhd TV din Letonia.

- Advertisement -

Ivars Abolins, șeful Consiliului național al mass-mediei electronice din Letonia (NEPLP), a declarat anterior pe Twitter că agenția a revocat licența de difuzare a canalului de televiziune „din cauza unei amenințări la adresa securității naționale și a ordinii publice”. Emisiunile de la Dozhd TV vor înceta pe 8 decembrie, a spus el.

Dozhd, care era singurul post de televiziune independent din Rusia, a fost nevoit să își suspende emisia, în martie, în Federația Rusă din cauza modului în care acoperea războiul din Ucraina. În luna iulie, canalul TV și-a reluat emisia din Letonia, primul jurnal de știri fiind transmis pe YouTube. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img